5+1 edző, akiket szóba hozták már a Chelsea-vel

Lényegében azóta, amióta távozott Jose Mourinho a csapat éléről, és Guus Hiddink kijelentette, hogy nem szeretne szerződést hosszabbítani, azóta téma ki lesz az új, hosszútávú menedzsere a Chelsea-nek. Úgy gondoltam, hogy ezzel a poszttal leszűkítem a listát, az öt legvalószínűbb személyre, illetve egy személyes jelöltre.

1; Massimiliano Allegri:

Azért tettem őt a felsorolás elejére, mert jelenleg úgy tűnik, hogy Allegri lehet a befutó. Korábban számtalan pletyka megjelent azzal kapcsolatosan, hogy már valamiféle szerződés is megköttetett, ami négy vagy öt évről szólna és évi tíz-tizenöt millió euróról egy évben. Az, hogy alkalmas a posztra az szerintem nem kérdéses, hiszen a Juventust is sikerre tudta vezetni kisebb-nagyobb mélypontokról. Elég ha megnézzük azt, amit idén mutat a bajnokságban a csapata. A kieső helyekhez nagyon közel álltak még, azonban a tegnapi napon már átvették a vezetést a bajnokságban. Egyszóval remek ember lenne a posztra!

1024x534_7096774193549_origin_0x11_massimiliano_allegri_juventus-700x367.jpg

2; Diego Simeone:

Véleményem szerint ő lenne a befutó, ha Allegri nem került volna szóba. Simeone is számtalanszor bizonyította, hogy erős kézzel elérhető bármilyen eredmény (lásd 2013-2014 bajnokság megnyerése és BL döntő). Nagyon fontos tény, amióta az Atletico Madrid vezetőedzője, azóta minden évben nyert trófeát a csapattal. Ilyen mutatókkal nyilvánvalóan rátermett arra, hogy a mi kispadunkra is leüljön.

30f213d800000578-0-image-a-13_1455053991943.jpg

3; Antonio Conte:

Jelenleg az Olasz válogatott szövetségi kapitánya is szóba került, ami minket illet. Elmondta, hogy ha hívná a csapat, akkor lemondana az Eb után és szívesen dolgozna Londonban. A napokban kiadott egy négy fős listát, amiben leírja azokat a neveket, akikkel mindenképpen együtt akarna dolgozni. Ettől függetlenül nem gondolnám, hogy ő lenne a befutó.

272c548800000578-3439502-chelsea_met_with_conte_s_representatives_last_month_as_they_sear-a-16_1455054301886.jpg

4;Jorge Sampaoli:

A volt chilei szövetségi kapitány 2015-ben Copa América bajnok lett a csapattal, ennek okán tippelték páran a mi csapatunk következő edzőjének. Állítólagosan egyetlen kérése az volt, hogy Alexis Sanchez kék mezben focizzon, amire elég kevés az esély ha őszintén bevalljuk. Szóval az ötvenöt éves szakember eléggé esélytelen szerintem.

cblrizvusaitpif.jpg

5; Manuel Pellegrini:

Pep Guardiola kijelentése után ő is potenciális jelölt lett. A Machester City jelenlegi edzőjének angliai karrierje nem mondható valami fényesnek. Egy Ligakupát, és egy bajnokság a mérlege, ami önmagában nem lenne rossz, viszont nemzetközi szinten soha sem tudott nagyot villantani azzal a csapattal, ahol elég nagy világsztárok játszanak. Szerintem ő csak egy vészmegoldásként szerepelhet a csapat listáján.

cbmuxxixiaajdpm.jpg

+1; Guus Hiddink:

Igen, leírtam a cikk elején, hogy nem szeretne hosszabb szerződést kötni a holland, hiszen már idős egy kicsit. Azonban én tennék még egy utolsó kísérletet, hát ha. Nekem már 2009-ben is nagyon szimpatikus volt, nagyon sajnáltam, hogy távozott a szezon végén, arról nem is beszélve, hogy egy FA győzelem is ott volt tavaszra. A most kirótt feladata sokkal komolyabb, de azt gondolom, hogy ismét megállja a helyét a kispadon. 13 mérkőzés óta veretlen a csapat, ami akkor is remek mutató, ha igen sok az iksz. A jövő héten sok mindenre választ kaphatunk, hogy mit lehet még kihozni ebből a szezonból. Reméljük a legtöbbet!

cbdfowmw0aaeodl.jpg