3 indok Carlo Ancelotti szerint, ami Jose Mourinho bukásához vezetett!

Carlo Ancelotti csapatunk korábbi menedzsere, valamint a Bayern München leendő szakvezetője elárulta szerinte milyen indokok vezethettek ahhoz, hogy Jose Mourinho-t le kellett váltani a Chelsea éléről.

Ez a beszélgetés egy nyilatkozatból kiragadott részlet:

"Jose Mourinho talán a világ legjobb szakvezetője, de ha még sem akkor is az első három helyen biztosan ott van. Amin keresztül ment a Chelsea-vel a második edzősködése során az valami elképesztő. Az első évében felépített egy csapatot, amit a saját szája íze szerint tudott variálgatni, majd a második évben a hiányzó láncszemek leigazolásával tette tökéletessé'remekművét'. Két serleget nyert tavaly, abból az egyik ráadásul a bajnokság volt. BL elődöntő, egyszóval minden, amit egy szurkoló elvárhat egy ekkora csapattól. Erre az idényre, viszont valami nagyon megromlott."

Őn szerint mi? - szegezték a kérdést az olasznak.

"Összetett kérdés. Amióta Jose Mourinho mondjuk úgy nagy edző lett, azóta a csapatait egyfajta feszültség jellemezte. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy Jose elszált volna magától, csupán azt, hogy a pszichikai hadviselést masszívan alkalmazta, ami egy idő után rányomja bélyegét az egész csapatra. A játékosoknak olyan feszültségben kellett dolgozniuk, amit hosszútávon nem tudtak elviselni."

"A második indok a bukásra valószínűleg az lehetett, hogy a kulcsjátékosai, akik az előző évben a hátukon vitték a csapatot egyszerűen formán kívül estek. Diego Costa nem rúgta a gólokat, Cesc Fabregas passzai nem voltak a megfelelőek, Eden Hazard játéka pedig a mai napig kérdéses számomra. Hogyan lehet ekkora formahanyatlás ennyire rövid idő alatt? Érthetetlen..."

"Ami valamilyen szinten Jose számlájára is írható, az az, hogy keveset rotált. Szerintem több lehetőséget is adhatott volna a fiataloknak. Ez persze a bukása után hibának róható föl, de sosem volt az, aki rengeteg embert mozgatott volna meg egy csapat érdekében."

chelseas-jos--mourinho-ru-005.jpg