5 érdekes dolog, amit mindenképp leszűrhettünk a Chelsea-Manchester City 5-1-ből!

Mindannyiunk örömére a Chelsea kiütötte a Manchester Cityt az FA kupa ötödik körében, amivel biztosítottuk helyünket a negyeddöntőben. Ugyan felnőtt keret játszott a megfiatalított City ellen, öt tényre mindenképp fel kell figyelnünk a mérkőzés kapcsán.

1; A Chelsea nem áll le, folyamatosan támad!

Az 5-1-el záródó mérkőzés félidejében ugyan még döntetlenre álltak a felek, azonban a második félidőben a Chelsea hamar tudatta ellenfelével, hogy ki fogja megnyerni a mérkőzést. Az 5-1-es végeredmény így is hízelgő a Cityre nézve, hiszen Pedro mindkét félidőben eltalálta a kapufát, arról nem is beszélve, hogy Oscar büntetőt hibázott. Nagyon pozitív ez a fajta szemlélet!

5tenycfcmcfc.jpg

2; A csapat mindenképp meg akarja nyerni az FA kupát!

Hasonló módon járt a Manchester City, mint a MK Dons is egy fordulóval ezelőtt. Az előny megszerzése után rögtön jött a válasz is a másik oldalról azonban a Chelsea ellentmondást nem tűrően tarolt végig mindkét mérkőzésen a pályán. Bár régóta hangoztatja mindenki, hogy ezt a kupát feltétlenül meg akarjuk nyerni, ezek a mondatok nem csak el vannak mondva, hanem tettek is vannak érte!

0525da.jpg

3; Bertrand Traoré él a lehetőségeivel!

Negyedik számú csatárként kezdte a szezont, azonban csatárjaink gyenge formája, illetve a sok sérülés miatt kijelenthető, hogy jelenleg a második számú csatárunk, amit gólokkal hálál meg. Három mérkőzés alatt, már három gólt szerzett. Előtte a jövő!

traore.jpg

4; Erősebb a védelem, hogy Ivanovic középen helyezkedik el!

John Terry és Kurt Zouma sérülései azt a döntést kényszerítették ki Guus Hiddinktől, hogy Iva visszakerült úgymond az eredeti pozíciójába, a védelem tengelyébe. Ez nem csak a csapat számára egy előrelépés, hanem neki is, hiszen sokkal jobb formát mutat középen, mint a jobb oldalon az egész idényt figyelembe véve.

ivanovic.jpg

5; Baba Rahman remekül állja a sarat!

Szintén a sok sérülésnek köszönhető az, hogy Baba Rahman állandó kezdője a csapatnak. Vele egészül ki teljesen a védelem, hiszen Azpilicueta is remekül dolgozik a jobb oldalon, az Ivanovic Cahill páros pedig verhetetlen középen. Így aztán egy olyan védelem jött össze, amit valamilyen szinten Terry visszaérkezésével is egyben kellene tartani!

baba-700x525.jpg